У Венесуелі затримали групу іноземців, підозрюваних у підготовці замаху на Мадуро

Читать на русском
У Венесуелі затримали 6 іноземців, які ймовірно готувавали замах на президента Ніколаса Мадуро та членів його уряду.
Фото: getty images

У Венесуелі в суботу, 14 вересня, заарештували трьох громадян Сполучених Штатів, двох іспанців і громадянина Чехії за ймовірну участь у спонсорованій США змові з метою вбивства президента Ніколаса Мадуро та кількох членів його уряду.

Про це повідомляє Politico.

Опозиція Венесуели закликала військових відмовитися від підтримки Мадуро, проти її лідерів розпочали розслідуванняГоловний прокурор Венесуели оголосив про початок кримінального розслідування щодо лідерів опозиції Гонсалеса та Мачадо за їхні заклики до військових щодо підтримки Мадуро.

Міністр внутрішніх справ Венесуели Діосдадо Кабельо оголосив на державному телебаченні про арешт шести іноземців.

«Ці групи прагнуть заволодіти багатством країни, і ми, як уряд, рішуче відповідатимемо на будь-які спроби дестабілізації», – зазначив Діосдадо Кабельо. Він додав, що у іноземців було вилучено близько 400 гвинтівок із США.

Державний департамент США підтвердив, що троє американських громадян, у тому числі один військовослужбовець ВМС, утримуються у Венесуелі, але відкинув будь-які зв'язки із замахом.

«Будь-які заяви про причетність США до змови з повалення Мадуро є категоричною неправдою. Сполучені Штати продовжують підтримувати демократичне вирішення політичної кризи у Венесуелі», – заявив речник Держдепартаменту.

Також на фоні сутичок відносини між Каракасом і Мадридом ще більше загострилися після того, як парламент Іспанії визнав лідера венесуельської опозиції Едмундо Гонсалеса законним переможцем голосування в липні. Венесуела відкликала свого посла в Іспанії та поскаржилася на те, що іспанський міністр звинуватив уряд Мадуро в «диктатурі».

Під час своєї прес-конференції в суботу Кабельо стверджував, що заарештовані громадяни Іспанії мали зв’язки зі спецслужбами Іспанії та планували вбивство мера. Згідно з даними місцевих ЗМІ, ця заява була спростована урядом Іспанії.

Нагадаємо, влада Венесуели заявила про перемогу на виборах чинного президента Ніколаса Мадуро. При цьому опитування перед виборами та екзит-поли показували велику перевагу опозиційного кандидата.

Після оголошення результатів у кількох містах Венесуели спалахнули масові протести. Раніше було відомо про затримання майже 750 людей.

А у серпні правоохоронці затримали понад дві тисячі протестувальників, які не визнають результатів президентських виборів у Венесуелі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: