Опозиція Венесуели закликала військових відмовитися від підтримки Мадуро, проти її лідерів розпочали розслідування

Читать на русском
Головний прокурор Венесуели оголосив про початок кримінального розслідування щодо лідерів опозиції Гонсалеса та Мачадо за їхні заклики до військових щодо підтримки Мадуро.
фото AP Photo/Matias Delacroix

У Венесуелі розпочали розслідування проти лідерів опозиції через заклики до військових відмовитися від підтримки Ніколаса Мадуро, який переміг на президентських виборах.

Про це повідомляє AP у вівторок, 6 серпня.

Екзит-поли свідчать про інше: влада Венесуели оголосила Мадуро переможцем президентських виборівНіколаса Мадуро оголосили переможцем на президентських виборах у Венесуелі. Проте опитування перед виборами та екзит-поли показували велику перевагу кандидата від опозиції.

Як пише видання, головний прокурор Венесуели оголосив про початок кримінального розслідування щодо кандидата в президенти від опозиції Едмунда Гонсалеса та його лідера Марії Корини Мачадо у зв'язку з їхнім закликом до збройних сил відмовитися від підтримки президента Ніколаса Мадуро та припинити репресії проти демонстрантів.

Заява генерального прокурора Тарека Вільяма Сааба безпосередньо пов'язала розслідування з письмовим зверненням, яке двоє членів опозиції раніше направили щодо Мадуро та демонстрантів, які виступили на захист своїх голосів на виборах 28 липня, пише відомство.

Сааб заявив, що Гонсалес і Мачадо «хибно оголосили переможцем президентських виборів іншу людину, аніж той, який був оголошений Національною виборчою радою, єдиним органом, який має право зробити це», і вони нібито відкрито підбурювали «поліцейських та військових до непокори законам».

Зазначимо, Гонсалес і Мачадо закликали пересічних співробітників сил безпеки переглянути свою підтримку Мадуро та «встати на бік народу та їхніх сімей».

Нагадаємо, влада Венесуели заявила про перемогу на виборах чинного президента Ніколаса Мадуро. При цьому опитування перед виборами та екзит-поли показували велику перевагу опозиційного кандидата.

Після оголошення результатів у кількох містах Венесуели спалахнули масові протести.

ЄС також не визнає перемоги Мадуро на президентських виборах у Венесуелі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: