Протести у Венесуелі: стало відомо, скільки людей вже затримала поліція

Читать на русском
Міністр оборони Венесуели генерал Владімір Падріно назвав переворотом антиурядові протести, під час яких було заарештовано 749 осіб.
Getty Images

У Венесуелі тривають масові протести після того, як виборча комісія оголосила президента Ніколаса Мадуро переможцем виборів. Загалом вже відомо про затримання майже 750 людей.

Про це повідомляє ВВС.

Міністр оборони Венесуели генерал Владімір Падріно назвав «переворотом» антиурядові протести, які спалахнули після оголошення суперечливих результатів виборів.

Як зазначається, поки люди збиралися на акції протесту, Падріно зачитав заяву, в якій говорилося, що президент Венесуели Мадуро має «абсолютну лояльність і беззастережну підтримку» збройних сил, які «переможуть переворот».

При цьому, генеральний прокурор Венесуели Тарек Вільям Сааб, який є близьким союзником Мадуро, заявив, що під час антиурядових протестів було вбито військовослужбовця.

Сааб додав, що було заарештовано 749 осіб. Він повідомив, що більшості з них будуть пред'явлені звинувачення в «опорі владі та, в найбільш серйозних випадках, в тероризмі».

Водночас, опозиційна партія «Народна воля» заявила, що серед затриманих був їхній політичний координатор Фредді Суперлано. Дві провідні неурядові організації Венесуели повідомили, що є кілька загиблих і десятки поранених цивільних.

Згідно з інформацією видання El Mundo, загалом за добу масових заворушень у країні загинуло вже 12 осіб.

Нагадаємо, у понеділок, 29 липня, у кількох містах Венесуели спалахнули масові багатотисячні протести після того, як лідера країни Ніколаса Мадуро оголосили переможцем на президентських виборах.

Як відомо, офіційні особи відклали публікацію детальних підрахунків голосів на недільних виборах після того, як оголосили Мадуро переможцем, який набрав 51% голосів, у порівнянні з 44% дипломата у відставці Едмундо Гонсалеса.

Також нагадаємо, у 2018 році під час святкування створення Боліварської національної гвардії на Мадуро було скоєно невдалий замах – поряд із президентською ложею вибухнув безпілотник.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: