Вибори у Франції: у Парижі спалахнули масові протести

Читать на русском
Ввечері 30 червня у столиці Франції спалахнули масові протести. Причина – перемога у першому турі парламентських виборів ультраправої партії Національне об'єднання.
Фото: x.com/JDungelhoeff

Ввечері у неділю, 30 червня, в Парижі спалахнули протести через перемогу в першому турі парламентських виборів ультраправої партії «Національне об'єднання» на чолі з Марін Ле Пен.

Про це повідомляє France 24.

На столичній площі Республіки у Парижі зібралися прихильники «Нового народного фронту» - альянсу лівих політсил, до якого входять французькі соціалісти, комуністи, зелені та партія «Франція нескорена».

Причиною мітингу стало друге місце «Нового народного фронту» в першому турі парламентських виборів. Мітингувальники, більшість з яких - молодь, скандують гасла на кшталт «Фашисти - геть!».

18-річна учасниця протесту зазначила, що глибоко розчарована результатами і буде «ходити від дверей до дверей», щоб переконати людей проголосувати в другому турі, інакше вона буде жити «у Франції, яка не є тією Францією, в якій вона сподівалася жити».

French Elections: Crowds Gather at Place de la Republique in ParisВибори у Франції: натовпи на площі Республіки в Парижі

Нагадаємо, у неділю, 30 червня у Франції відбулось голосування у першому турі парламентських виборів. За результатами екзитполу перемогла ультраправа партія Національне об'єднання.

А раніше повідомлялось, що президент Франції Еммануель Макрон після провалу на виборах оголосив, що розпускає Національні збори і призначає дострокові парламентські вибори на 30 червня і 7 липня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: