Мобілізацію чоловіків до 25 років можуть заборонити ще до ухвалення закону – нардеп

Читать на русском
Військове командування зупинить мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років, допоки Верховна Рада розглядає відповідний законопроєкт.
Фото: Генштаб ЗСУ

Військове командування зупинить мобілізацію чоловіків віком від 18 до 25 років, допоки Верховна Рада розглядає відповідний законопроєкт.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко у Telegram.

Близько 800 тисяч чоловіків «пішли в підпілля», щоб уникнути мобілізації – нардепВ Україні близько 800 тисяч чоловіків пішли в підпілля, змінивши адресу і працюючи неофіційно, щоб уникнути мобілізації, заявив нардеп Наталуха.

За його словами, сьогодні відбулася нарада, на якій обговорювалося це питання. На нараді також був присутній голова парламенту Руслан Стефанчук.

«Прийнято рішення, що буде офіційний наказ, щоб зупинити мобілізацію 18-25 річних, поки законопроєкт на розгляді. А тих, кого встигли мобілізувати, щоб їх не було відправлено на штурмові дії», – розповів Гончаренко.

Нардеп зазначив, що Стефанчук погодився з тим, що це питання потрібно вирішити якнайшвидше.

«Але ще треба зрозуміти, яким чином буде замінено у війську тих людей, які були мобілізовані», - додав він.

Нагадаємо, вчора оборонний комітет рекомендував Раді ухвалити у другому читанні законопроєкт №11379-д про проходження військової служби під час мобілізації особами, які не досягли 25-річного віку. У першому читанні законопроєкт було ухвалено 3 вересня.

Раніше в Міноборони відповіли, чи є необхідність подальшого зниження мобілізаційного віку до 18 років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: