Частина партнерів вважає, що Україна могла б завершити війну переговорами у 2025 році – ЗМІ

Читать на русском
Деякі союзники України обговорюють можливість припинення війни дипломатичним шляхом вже наступного року, повідомляє Bloomberg.
Фото: AP

Деякі союзники України обговорюють можливість припинення війни дипломатичним шляхом вже наступного року.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на західних чиновників.

Переговори з росією: як змінювалася риторика Зеленського під час великої війниНа інфографіці – як змінювалася позиція Володимира Зеленського щодо переговорів із росією під час повномасштабної війни.

За даними журналістів, у рамках стратегії на 2025 рік офіційні особи все частіше порушують питання про те, як досягти угоди про припинення бойових дій.

На позицію деяких союзників вплинуло те, що зараз на фронті «немає жодних ознак прориву». А нещодавня Курська операція ЗСУ хоч і перевернула уявлення про методи ведення цієї війни, але не наблизила Україну до основної цілі – витіснення російських військ з усіх окупованих територій.

«Переговори про припинення бойових дій повинні будуть вирішити ключову головоломку: як гарантувати, що Україна не буде вразлива для майбутнього нападу росії, одночасно запевнивши своїх союзників, що вони не будуть втягнуті у прямий конфлікт із Кремлем», - йдеться у публікації.

При цьому в частині західних столиць такі розмови викликають занепокоєння – там вважають, що за такого підходу українські військові будуть змушені передчасно припинити вогонь.

У будь-якому разі джерела видання ясно дали зрозуміти, що будь-яке рішення про переговори прийматиме Київ, і що ніхто не збирається тиснути на президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, напередодні Зеленський заявив, що влада працює над створенням «плану перемоги України». За його словами, кожен пункт ініціативи залежатиме від рішень президента США Джо Байдена.

Раніше німецьке видання Bild опублікувало матеріал, у якому йдеться про те, що президент України може оголосити в США про фактичне заморожування війни. В Офісі президента відреагували на цю інформацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: