Офіс генпрокурора розпочав розслідування за фактом ймовірної страти мечем воїна ЗСУ

Читать на русском
В Офісі генпрокурора перевіряють усю інформацію, яка з'явилася у мережі про страту мечем українського військового росіянами.
t.me/pgo_gov_ua

Правоохоронці розпочали розслідування за фактом ймовірної страти українського військовослужбовця російськими солдатами у Покровському районі Донецької області.

Про це повідомили у вівторок в Офісі генпрокурора у Telegram.

На Донеччині окупанти мечем стратили українського військовогоУ Новогродівці окупанти стратили мечем беззбройного українського військовополоненого. Омбудсмен звернувся до ООН та Червоного Хреста.

У відомстві нагадали, що 17 вересня в одному з Telegram-каналів опублікували допис про ймовірну страту українського захисника представниками ЗС рф у місті Новогродівка.

На оприлюднених фото видно, що окупанти встромили меч у тіло військовослужбовця ЗСУ. На зображенні у вбитого військовослужбовця відсутнє екіпірування та липка стрічка на одній з рук.

«Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)», – сказано у повідомленні.

Як повідомив генеральний прокурор Андрій Костін, зараз проводиться низка невідкладних слідчих та розшукових дій.

Досліджуються обставини можливої ​​страти для встановлення причетних та винних осіб. У рамках кримінального провадження направлено доручення та запити до відповідних компетентних служб та установ.

Нагадаємо, омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив про те, що росіяни стратили мечем беззбройного українського військовополоненого з перев'язаними руками скотчем.

Раніше прокуратура розпочала розслідування за фактом можливого розстрілу окупантами трьох українських військовополонених у Покровському районі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: