Перейменування 300 сіл та міст: Стефанчук озвучив кроки Ради після провального голосування

Читать на русском
У Раду внесуть нову постанову про перейменування понад 300 населених пунктів, але вже без спірних міст та сіл, через які провалили голосування сьогодні.
facebook.com/stefanchuk.official

Керівництво парламенту та фракцій внесуть до Ради нову постанову про перейменування понад 300 міст та сіл в Україні, щоб завершити декомунізацію. Депутати приберуть п'ять населених пунктів, із перейменуванням яких виникли проблеми сьогодні та голосування провалили.

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на брифінгу у середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як у рамках декомунізації перейменовували українські містаКомісія зі стандартів державної мови рекомендувала змінити назви понад 1400 сіл та міст, зокрема Запоріжжя. Пропонуємо згадати, як в Україні перейменовували міста.

«Ми ухвалили рішення, що ми, узгодженою радою – керівництвом парламенту та керівниками фракцій – внесемо нову постанову, де приберемо ці п'ять проблемних міст, сіл, селищ тощо в окремі постанови та проголосуємо цей пакет для того, щоб завершити деколонізацію України», – сказав Стефанчук.

За його словами, Рада проведе окремі дискусії про перейменування цих п'яти населених пунктів, далі буде зареєстровано два проэкти постанови, які потім будуть винесені на вибір зали.

Стефанчук уточнив, що йдеться про перейменування населених пунктів Южний, Южноукраїнськ, Синельникове, Первомайськ та Павлоград.

Спікер додав, що Рада повернеться до постанови про перейменування після того, як проголосує за всі ресурсні законопроєкти.

Нагадаємо, раніше у Харкові перейменували три станції метро та низку вулиць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: