У Меджлісі відреагували на заяву Сікорського щодо Криму

Читать на русском
Меджліс кримськотатарського народу назвав ідею глави МЗС Польщі про передачу Криму ООН неприпустимою.
qtmm.org

Заяви про передачу Криму під мандат ООН нібито для організації референдуму є «неприпустимими та цинічними». Також вони не відповідають інтересам України.

Про це йдеться у заяві голови Меджлісу Рефата Чубарова на офіційному сайті 19 вересня.

Україна має план деокупації Криму: у розвідці розповіли деталіСили оборони України розробили план деокупації Криму та знищення Кримського мосту, заявили у ГУР.

«Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський публічно припустив, що для припинення війни росії проти України наша держава має поступитися Кримом. Інакше розцінити слова польського дипломата неможливо», - сказано в повідомленні.

Зокрема, він пропонує передати Кримський півострів «під мандат ООН з місією з підготовки чесного референдуму після перевірки того, хто є законними жителями».

Меджліс кримськотатарського народу вважає подібні заяви неприпустимими та цинічними. Такими, які не відповідають ні національним інтересам України, ні правам та інтересам корінного кримськотатарського народу України.

У Меджлісі зазначили, що згідно з національним законодавством України та міжнародним правом «законними жителями» Криму є виключно громадяни України та особи, які законно оформили своє постійне або тимчасове перебування на українській території, що підтверджується в установленому українським законодавством порядку. Тому будь-які інші спроби встановлення законності проживання людини в українському Криму не потрібні та недоцільні.

Також обговорення будь-яких питань майбутнього Криму має відбуватися лише за участю та за згодою Української держави та корінного кримськотатарського народу, заявили у Меджлісі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував передати окупований росією Крим під мандат ООН для підготовки «чесного референдуму».

Раніше президент Польщі Анджей Дуда висловив сумнів у тому, що Україна зможе деокупувати Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: