Рф атакувала Україну 70 «шахедами»: що відомо про наслідки

Читать на русском
Росія вночі атакувала Україну 4 ракетами та 70 шахедами. Сили ППО працювали у 13 областях, всі дрони збиті або придушені РЕБ.
vgolos.ua

Росія вночі 20 вересня вдарила по Донецькій області трьома ракетами невстановленого типу, по Дніпропетровській – авіаційною ракетою Х-59. Також було запущено 70 ударних безпілотників типу Shahed.

Про це розповіли у Повітряних силах.

Україну за два роки атакували близько 7,9 тисяч «шахедів» – деталіРосія за два роки запустила 7 тисяч 900 дронів, українські сили ППО збили близько 6 тисяч 600. Деталі – на інфографіці.

Атаку відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ. Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

«В результаті протиповітряного бою збито 61 ударний безпілотник і одна керована авіаційна ракета Х-59. Внаслідок активної протидії Сил оборони дев'ять ворожих безпілотників локаційно втрачено у кількох регіонах України», – повідомили військові.

Відомо, що у Львівській області внаслідок падіння уламків збитого дрону почалася пожежа в одному із сіл – горіло приміщення колишнього колгоспу. Пожежу вже загасили.

Пошкоджено три автомобілі (вантажний та два легкові), у житлових будинках неподалік вибиті вікна.

У Хмельницькій області, як повідомив голова ОВА Сергій Тюрін, було зафіксовано проліт російського дрону у безпосередній близькості від АЕС.

У Черкаській та Київській області, як повідомили у військових адміністраціях, через падіння уламків було загоряння трав'яного настилу.

Нагадаємо, увечері 19 вересня російські війська завдали удару по обласному геріатричному пансіонату в Сумах, де було близько 200 осіб. В результаті одна людина загинула, ще 13 постраждали.

Також минулої ночі окупанти двічі атакували Харків. У місті внаслідок ракетних та авіаційних ударів було пошкоджено 40 будівель у трьох районах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: