«Ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу»: Секретна служба США проводить перевірку через пост Маска

Читать на русском

Секретна служба США розпочала перевірку через видалений пост Ілона Маска. Він писав, що ніхто навіть не намагається вбити Байдена чи Гарріс.
Reuters

Секретна служба США проводить перевірку через видалений пост Ілона Маска в соцмережі X. Після замаху на Дональда Трампа бізнесмен написав: «І ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу».

Про це із посиланням на джерела повідомляє Bloomberg.

Після другого замаху на Трампа користувач X-акаунту DogeDesigner запитав: «Чому вони хочуть вбити Дональда Трампа?».

Маск відповів своїм 198 мільйонам підписників: «І ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу», – написав він. Повідомлення викликало хвилю засудження, він видалив його, назвавши жартом.

Тепер Секретна служба проводить розслідування, намагаючись визначити, чи Маск представляє безпосередню загрозу президенту або віцепрезидентці, що є кримінальним злочином, який може спричинити великий штраф або тюремне ув'язнення строком до п'яти років.

«Секретна служба знає про пост Ілона Маска у соціальних мережах, і відповідно до практики ми не коментуємо питання, пов'язані із захисною розвідкою. Однак ми можемо сказати, що Секретна служба розслідує всі загрози, пов'язані з нашими особами під захистом», – заявили в пресслужбі агентства.

Розслідування не означає, що Маска буде покарано, але йому, швидше за все, доведеться довести, що він не становить загрози для президента або кандидатки у президенти.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, Ілон Маск вклав кошти у передвиборчу кампанію Трампа. У разі перемоги на президентських виборах республіканець може запропонувати йому державну посаду.

13 серпня Трамп дав інтерв'ю мільярдеру. Зокрема, вони обговорили війну в Україні та передвиборчу кампанію експрезидента США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: