Новий замах допоможе Трампу «перегорнути сторінку» невдалих дебатів з Гарріс – ЗМІ

Читать на русском
Другий замах допоможе Дональду Трампу відвернути увагу від невдалих дебатів з Гарріс і знову згуртувати своїх прихильників.
Reuters

Новий замах допоможе кандидату в президенти США Дональду Трампу «перегорнути сторінку» невдалих дебатів з Камалою Гарріс.

Так вважає видання Bloomberg.

«Мене не зупинить ніщо»: Трамп прокоментував стрілянину біля гольф-клубуРеспубліканець Дональд Трамп прокоментував стрілянину поблизу гольф-клубу у Флориді та запевнив у тому, що він здоровий та неушкоджений.

Видання називає другий замах на Трампа «черговим шокуючим розвитком подій в одній із найдраматичніших і найхаотичніших президентських кампаній у сучасній політичній історії США».

У той же час інцидент, напевно, швидко відверне увагу американців від виступу Трампа на дебатах, після яких опитування показали перевагу кандидатки від Демократичної партії.

Епізод у Флориді, пише видання, надав Трампу можливість перезавантаження, а також можливість знову згуртувати своїх прихильників.

The Economist також пише про те, що інцидент «струсне» президентську кампанію, яка в останні місяці переживала один шок за іншим.

«Імпульс і увага ЗМІ, які отримала віцепрезидентка Камала Гарріс після своїх сильних дебатів з Трампом 10 вересня, тепер конкуруватимуть з повним висвітленням минулого підозрюваного і питанням, як стрілець міг наблизитися на кілька сотень ярдів до колишнього президента. не будучи виявленим», – зазначає видання.

Секретна служба США і так перебувала під пильною увагою через замах на Трампа на мітингу в липні. Тепер вона знову опиниться під мікроскопом.

Нагадаємо, 15 вересня поряд з гольф-клубом Дональда Трампа сталася стрілянина. Співробітники Секретної служби помітили людину зі зброєю поряд із полем для гольфу та відкрили вогонь. Пізніше підозрюваного було затримано. ФБР розслідує ймовірну спробу замаху на експрезидента.

Затриманим є 58-річний Раян Уеслі Раут. ЗМІ з'ясували, що у 2022 році він неодноразово висловлював підтримку Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: