Байден і Гарріс прокоментували новий замах на Трампа

Читать на русском
Джо Байден та Камала Гарріс прокоментували другий замах на Трампа та засудили політичне насильство.
Getty Images

Віцепрезидентка США та кандидатка у президенти від Демократичної партії Камала Гарріс засудила політичне насильство і заявила, що вона «глибоко стурбована» можливим замахом на Дональда Трампа.

Її цитує Politico.

«Мене не зупинить ніщо»: Трамп прокоментував стрілянину біля гольф-клубуРеспубліканець Дональд Трамп прокоментував стрілянину поблизу гольф-клубу у Флориді та запевнив у тому, що він здоровий та неушкоджений.

«У міру того, як ми збираємо факти, я буду чесною: я засуджую політичне насильство. Ми всі повинні зробити свій внесок, щоб цей інцидент не призвів до більшого насильства», – йдеться у заяві Гарріс.

«Я вдячна, що колишній президент Трамп у безпеці. Я висловлюю вдячність Секретній службі США та партнерам правоохоронних органів за їхню пильність», – зазначила вона.

Президент США Джо Байден був проінформований про інцидент. У своїй заяві він повідомив, що доручив команді продовжувати забезпечувати Секретну службу всіма ресурсами, необхідними для забезпечення подальшої безпеки Трампа.

«Я радий, що колишній президент не постраждав. Ведеться активне розслідування цього інциденту, правоохоронці збирають більше подробиць про те, що сталося. Як я вже багато разів казав, у нашій країні немає місця політичному насильству чи будь-якому насильству взагалі», – наголосив він.

Нагадаємо, 15 вересня поряд з гольф-клубом Дональда Трампа сталася стрілянина. Співробітники Секретної служби помітили людину зі зброєю поряд із полем для гольфу та відкрили вогонь. Пізніше підозрюваного було затримано. ФБР розслідує ймовірну спробу замаху на експрезидента.

Затриманим виявися 58-річний Раян Уеслі Раут. ЗМІ з'ясували, що у 2022 році він неодноразово висловлював рішучу підтримку Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: