Україна працює над планом для перемовин з рф, три пункти вже готові – президент

Читать на русском
Україна працює над планом, який буде фундаментом для переговорів з росією в будь-якому форматі.
censor.net

Україна готує план, який стане фундаментом у перемовинах з російською федерацією, три пункти готові.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, пише «Інтерфакс-Україна».

Переговори з росією: як змінювалася риторика Зеленського під час великої війниНа інфографіці – як змінювалася позиція Володимира Зеленського щодо переговорів із росією під час повномасштабної війни.

Україна підготувала три пункти плану, який буде фундаментом для того, щоб говорити в будь-якому форматі з росією.

«Ми заявили, що готові бачити росію на другому Саміті, тому що всі наші союзники, включно з найближчими, які на нашому боці та завжди проти російської агресії, – усі сказали, що росія має бути на другому Саміті. Тому що воює рф проти України. Не може без однієї зі сторін бути закінчення війни», – повідомив президент.

Повністю план перемовин буде готовий у листопаді, проте Зеленський вважає, що рф хоче продовжувати війну.

«Це буде старт і фундамент для того, щоб говорити в будь-якому форматі з росією. У будь-якому форматі, з будь-якими її представниками, тому що буде план і є що показати. Якщо їм не подобається, буде зрозуміла їхня реакція на конкретику, а не просто взагалі – ми нічого не хочемо і будемо продовжувати війну», – зазначив він.

Нагадаємо, 16 вересня стало відомо, що «план перемоги» виписано вже більш ніж на 90%. Зеленський вважає, що у комплексі цей пакет «може забезпечити правильний розвиток ситуації не лише для України, а й для всіх у світі, хто цінує міжнародне право».

Раніше німецьке видання Bild опублікувало матеріал, у якому йдеться про те, що президент України може оголосити в США про фактичне заморожування війни. В Офісі президента відреагували на цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: