Загибель працівників Червоного Хреста на Донеччині: слідчі довели причетність рф

Читать на русском
Отримано докази причетності росіян до атаки на гуманітарну місію Червоного Хреста на Донеччині.
фото Офіс генпрокурора

Слідчі знайшли докази того, що вантажівку працівників місії Червоного Хреста на Донеччині обстріляли російські військові.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора у Telegram 21 вересня.

Президент про удар по місії Червоного Хреста: дуже прикро, що організація побоялася назвати виннихЗеленський розчарований слабкою реакцією Червоного Хреста на російський удар по співробітниках організації у Донецькій області.

Повідомляється, що на місці удару у Віролюбівці Донецької області слідчі виявили уламки осколково-фугасних артилерійських снарядів 152 калібру та залишки безпілотника «Ланцет», який на озброєнні тільки в армії рф.

«Снаряди 152-мм використовувалися у тандемі з дроном, який має лазерний дальномір-цілевказівник, і самостійно виявляє та баражує ціль. Це не лише пояснює знайдені на місці події уламки БпЛА «Ланцет», а й вказує на умисний характер атаки на транспортні засоби та персонал Міжнародного комітету Червоного Хреста», – заявили у відомстві.

Також слідство встановило ймовірну локацію, звідки ворог вдарив по гуманітарній місії у Віролюбівці. Це було швидше за все з артпозиції росіян у тимчасово окупованому Ягідному Бахмутського району.

За даними слідства, на окупованій території, з якої здійснено постріл, у веденні бойових дій беруть участь: 1065 артилерійський полк 98 повітряно-десантної дивізії; артилерійський підрозділ 200 окремої мотострілецької бригади. І всі ці підрозділи на озброєнні мають артилерійські системи Ланцет.

Вбивство трьох працівників Червоного Хреста розслідують як порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, 12 вересня війська рф завдали удару по селу Віролюбівка Костянтинівської громади. Внаслідок атаки загинули троє співробітників МКЧХ-громадян України. Ще двоє людей було поранено.

Глава Червоного Хреста засудила удар, але не згадала, що його завдали росіяни.

Президент Володимир Зеленський заявив, що розчарований такою слабкою реакцією Міжнародного Комітету Червоного Хреста на удар росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: