У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті за 942-й день повномасштабного вторгнення

Читать на русском
Від початку доби на фронті відбулося 65 бойових зіткнень. Окупанти і далі активно діють на Покровському і Курахівському напрямках.
Генштаб ЗСУ

З початку доби неділі, 22 вересня, на фронті відбулось вже 65 бойових зіткнення. Найактивніше росіяни атакують на Покровському і Курахівському напрямках.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Зазначається, що операція ЗСУ в Курській області триває. За наявною інформацією, противник завдав десять авіаційних ударів по території Курської області, застосувавши 12 КАБів.

Україна веде переговори про отримання ще двох винищувачів – УмєровУкраїна веде переговори з союзниками про отримання шведських винищувачів Gripen та європейських Eurofighter.

Зокрема, на Харківському напрямку відбулися дві ворожі атаки в районі Вовчанська. Триває бій, ситуація контрольована.

На Куп’янському напрямку ворог протягом дня намагався просунутися до українських позицій у районах Петропавлівки, Синьківки, Глушківки, Кругляківки, Лозової та Стельмахівки. П’ять атак противника ще тривають. Загалом на напрямку зафіксовані 10 боєзіткнень.

На Лиманському напрямку армія країни-агресора збільшила кількість атак до п’яти. Бойові дії відбулися поблизу Чернещини, Дружелюбівки, Новосадового та Діброви. Два боєзіткнення ще тривають.

На Сіверському напрямку ворог намагався прорвати українську оборону в районі Виїмки, ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку українські захисники продовжують відбивати дві атаки загарбників біля Калинівки та Кліщіївки. Поблизу Григорівки та Ступочків п’ять ворожих атак уже зупинені.

На Торецькому напрямку армія країни-агресора за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації чотири рази атакувала в районах Дачне, Торецьк, Щербинівка та Неліпівка. Поблизу Торецька ще точиться бій.

На Покровському напрямку наразі зберігається найбільша активність ворога. Зіткнення різної інтенсивності за сьогодні тут розпочиналися 21 раз. Зараз тривають бої у шести локаціях у районах Новоторецька, Гродівки, Новогродівки та Маринівки.

На Курахівському напрямку залишається складна ситуація. Поблизу Гірника, Цукуриного, Желанного Другого та Катеринівки відбиті шість штурмів, також тривають чотири боєзіткнення поблизу Костянтинівки та Гірника.

На Времівському напрямку російська армія атакує неподалік Вугледару та Водяного, наразі триває чотири боєзіткнення.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках активні дії загарбників сьогодні не відзначені. Ворог завдає авіаційних ударів та веде артилерійські обстріли по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Придніпровському напрямку українські захисники відбили один ворожий штурм.

Нагадаємо, ЗСУ за добу, 21 вересня, ліквідували ще 1500 російських окупантів, а також знищили 22 танки та 52 бойові броньовані машини.

Також Міноборони підрахувало втрати окупантів в Україні за тиждень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: