Зеленський розповів, що робитиме Україна, якщо Байден не підтримає «план перемоги»

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський у великому інтерв'ю розповів що робитиме, якщо лідер США Джо Байден не підтримає його план перемоги.
Фото: Getty Images

Президент України Володимир Зеленський розповів що робитиме у випадку, якщо лідер Сполучених Штатів Джо Байден не підтримає його «план перемоги».

Деталі він озвучив в інтерв'ю для The New Yorker.

Зеленський приховує деталі своєї зустрічі з Байденом, але він розповів, що план містить низку елементів, пов’язаних з довгостроковою безпекою та геополітичним становищем України, що, ймовірно, включає вступ до НАТО за прискореним графіком, а також надання Заходом допомоги з меншими обмеженнями.

У США Зеленський обговорюватиме свій план перемоги не лише з Байденом, а й з Гарріс і Трампом.

«Якщо він не хоче це підтримувати, я не можу його змусити. Я можу лише продовжувати пояснювати», — сказав Зеленський про свою майбутню зустріч у Білому домі, щоб обговорити свій план перемоги з Байденом.

У разі відмови Байдена Зеленський не звинувачуватиме його ні в чому, а поставиться з розумінням.

«Це жахлива думка. Це означало б, що Байден не хоче закінчувати війну будь-яким способом, який заперечує перемогу росії. Сказавши це, я не можу ні в чому звинувачувати Байдена. Зрештою, він зробив потужний історичний крок, коли вирішив підтримати нас на початку війни, і ця дія підштовхнула інших наших партнерів зробити те саме. Ми визнаємо велике досягнення Байдена в цьому відношенні. Цей його крок уже став історичною перемогою», – зазначив Зеленський.

Крім того президент Зеленський передав свій меседж американській громадськості, яка не підтримує допомогу Україні.

«Україна зробила все можливе, щоб Америка не потрапила в цю війну. Путін розраховував на перемогу над Україною у швидкій кампанії, і якби Україна не встояла, Путін пішов би далі. Давайте розглянемо, якими були б наслідки. По-перше, у вас буде близько сорока мільйонів іммігрантів, які приїдуть до Європи, Америки та Канади. По-друге, ви втратите найбільшу країну в Європі, що завдасть великого удару по впливу Америки на континенті. Росія матиме там повний вплив. Ви б втратили всіх — Польщу, Німеччину — і ваш вплив був би нульовим», – підсумував український лідер.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у вівторок, 24 вересня, виступить на засіданні Ради Безпеки ООН щодо війни з рф. Український лідер їде до США з «планом перемоги», який він хоче представити президенту США Джо Байдену.

Також раніше Зеленський заявляв, що кожний пункт плану перемоги залежатиме від рішень президента США Джо Байдена. Він також говорив, що план готовий на 90%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: