США і Британія можуть дати Україні непублічний дозвіл на далекобійні удари по рф – ЗМІ

Читать на русском
Україна може отримати від США та Британії непублічне дозвіл на використання ракет Storm Shadow для ударів по цілях на території рф.
Фото: Getty Images

Україна може отримати від США та Британії непублічний дозвіл на використання ракет великої дальності Storm Shadow для ударів по цілях на території рф.

Про це повідомляє The Times.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

За даними журналістів, офіційно «зелене світло» на далекобійні удари дадуть вже після того, як буде запущено першу ракету.

«Існує настороженість щодо передчасної публікації цього кроку. Може бути досягнута згода в приватному порядку, що дозволяє Україні запустити крилаті ракети британського та французького виробництва по росії з елементом несподіванки», – йдеться у публікації.

Так, нещодавно на питання про те, чи готова Велика Британія дозволити використання ракет Storm Shadow, глава МЗС Девід Леммі сказав: «Я не маю нових заяв на сьогоднішній день». Він додав, що обговорення тривають і що «ми з нетерпінням чекаємо на зустріч із президентом Зеленським через кілька днів на Генеральній асамблеї ООН».

При цьому дипломатичні джерела в Лондоні заявили, що такими заявами вони хочуть показати, що НАТО «діє як єдине ціле» і уникнути враження, що Британія та США «домінують в ухваленні рішень».

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли, що США можуть дозволити далекобійні удари по рф, але тільки британськими та французькими ракетами. При цьому в Білому домі заявили, що США поки не змінювали свою позицію щодо далекобійних ударів по росії.

Також повідомлялося, що Україна внесла корективи до списку російських цілей, які планує атакувати далекобійною зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: