СБУ затримала у Харкові військового, який наводив російські ракети на свою бригаду

Читать на русском
СБУ затримала у Харкові нещодавно мобілізованого чоловіка, який наводив російські ракети на свою бригаду та готувався втекти до росії.
ssu.gov.ua

СБУ затримала у Харкові нещодавно мобілізованого чоловіка, який наводив російські ракети на свою бригаду та готувався втекти до росії.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Кого з колишніх та чинних українських чиновників запідозрили у держзраді після початку великої війниХтось із колишніх і чинних нардепів, міністрів, мерів та інших чиновників отримав підозру в держзраді під час повномасштабної війни – на інфографіці.

Відомо, що чоловіка у серпні цього року дистанційно завербувала воєнна розвідка рф. За вказівкою росіян, він мав скоригувати повітряний удар по одному з підрозділів своєї бригади ЗСУ. За це йому пообіцяли допомогти втекти до росії, де він мав вступити до лав ворожої армії.

СБУ встановила, що виконуючи завдання чоловік позначив потрібні ворогу локації на гугл-карті. Зокрема, він провів розвідку бойових позицій української ППО, аби допомогти загарбникам обійти її під час чергової атаки.

«За інструкцією воєнної розвідки рф перед ворожим обстрілом зрадник мав прибути до визначеного місця на передовій, а окупанти – створити для нього «коридор» для переходу лінії фронту», – зазначають у дописі.

Утім співробітники СБУ спрацювали на випередження і затримали зрадника на етапі підготовки до втечі. Позиції українських військ убезпечили, чим повністю зірвали план росіян. Наразі зраднику оголосили підозру у державній зраді, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 20 вересня Служба безпеки України повідомила про затримання демобілізованого строковика ЗСУ, який почав працювати на військову розвідку росії. Йому оголосили про підозру у державній зраді.

Також у Харкові вдалося затримати агента військової розвідки росії, який коригував ракетно-бомбові удари по місту та прилеглих територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: