Затримано навідника російських КАБів на Харківщину

Читать на русском
Пріоритетними цілями навідника були пункти базування українських військ на Харківському напрямку.
фото СБУ

У Харкові СБУ затримала агента військової розвідки росії, який коригував ракетно-бомбові удари по місту та прилеглих територіях.

Про це повідомила пресслужба СБУ 19 вересня.

Зливав позиції ЗСУ під Покровськом: затримано ще одного ворожого агентаРосійська ФСБ обіцяла 1 млн рублів своєму агенту в Україні за координати бойових позицій ЗСУ під Покровськом.

Пріоритетними цілями ворога були пункти тимчасового базування українських військ, залучених до бойових дій на Харківському напрямку. Щоб навести керовані авіабомби та ракетне озброєння на локації Сил оборони, російська спецслужба дистанційно завербувала 42-річного безробітного з обласного центру.

На чоловіка вийшов кадровий співробітник головного управління генштабу збройних сил росії (ГРУ) і запропонував співпрацю.

Агент регулярно обходив райони міста та приховано фіксував розташування сил оборони. Потім він означав відповідні координати на гугл-картах і по месенджеру надсилав звіт своєму російському куратору.

СБУ викрила агента ще на початковому етапі його розвідувальної активності, що дозволило своєчасно убезпечити позиції українських військ. Після документування кожного кроку злочинних дій фігуранта затримали у власному будинку.

Під час обшуків у нього вилучено мобільний телефон, який він використав для фотографування військових об'єктів та комунікації з російським ГРУ.

Фігуранту повідомили про підозру в держзраді, скоєної в умовах воєнного стану. Наразі він під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше було затримано навідника російських авіабомб на базу спецназу ГУР у Харкові, а також агента росії, який готував удари по військових госпіталях та аеродромах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: