Росія очікує скорочення доходів від нафти та газу протягом наступних трьох років – Bloomberg

Читать на русском
У росії прогнозують, що протягом трьох років доходи бюджету від продажу нафти та газу знизяться. Це станеться, зокрема, через зниження цін на енергоносії.
majorwavesenergyreport.com

Російський уряд очікує, що протягом наступних трьох років доходи бюджету від продажу нафти та газу знизяться. Згідно з попередніми прогнозами, виручка знизиться на 14% у період з 2024 до 2027 року.

З проєктом трирічного бюджету рф ознайомилося агентство Bloomberg.

«З нафтою по $40 путін не зможе воювати»: Трамп розповів, як саме закінчить війну в УкраїніЗгідно з його словами, зупинити російського диктатора путіна здатне значне зниження ціни на енергоносії.

За прогнозом, підготовленим урядом, наступного року дохід від російської нафтогазової галузі може скласти 10,94 трлн рублів (118 млрд доларів) – це буде на 3,3% менше прогнозу на 2024 рік.

Очікується, що річні доходи продовжать знижуватися протягом наступних двох років, досягнувши 9,77 трлн рублів в 2027 році.

Агентство зазначає, що потік нафтодоларів допомагає Кремлю продовжувати військову агресію проти України вже третій рік.

Останні прогнози щодо зниження доходів відбивають послаблення світових енергетичних ринків. Згідно з документами, середня експортна ціна на російську сиру нафту може впасти нижче за 70 доларів за барель з наступного року. Очікується, що середні контрактні ціни на експорт газу з країни також знижуватимуться до 2027 року.

У довгостроковій перспективі нафта може стати ще дешевшою, оскільки попит скорочується, а відновлювані джерела енергії стають популярнішими, йдеться у прогнозах.

Зазначимо, що у першій половині 2024-го надходження від продажу нафти та газу до федерального бюджету росії зросли приблизно на 41% у річному обчисленні.

Нагадаємо, раніше журналісти Bloomberg повідомили, що Кремль у наступному році планує збільшити витрати на оборону до 6,2% ВВП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: