Жодних проблем із соцвиплатами наступного року не буде – глава Мінфіну

Читать на русском
У Мінфіні запевнили, що наступного року не буде проблем з виплатами зарплат або пенсій, а також іншої допомоги.
Фото Слово і діло

У Міністерстві фінансів не прогнозують проблем з соціальними виплатами українців протягом 2025 року. Ресурсу у бюджеті має вистачити. Проте підвищити мінімалку або прожитковий мінімум Україна не зможе.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко під час брифінгу у вівторок, 24 вересня.

Проєкт бюджету на 2025 рік: як Кабмін пропонує змінити видатки державиПроєкт держбюджету-2025 вже у Верховній раді. На інфографіці – як уряд пропонує змінити видатки.

За його словами, зараз немає жодних підстав сумніватися у тому, що соціальна сфера і наступного року буде профінансована у повному обсязі.

«Ця частка є достатньою, щоб забезпечити всі потреби соціально вразливих категорій. І це – пріоритетні витрати у бюджеті. Жодного разу з початку повномасштабного вторгнення уряд не затримував виплати ні пенсій, ні інших соціальних видатків. Усі ці виплати будуть здійснені», – запевнив Марченко.

Водночас, глава Мінфіну заявив, що Україна не може підвищити соціальні стандарти в 2025 році. Держбюджет передбачає збереження прожиткового мінімуму на рівні 2920 грн та мінімальної зарплати – 8000 грн. Така домовленість була з партнерами.

«На даному етапі і це було домовлено з нашими партнерами, що ми не маємо можливості підвищувати соціальні стандарти. У цьому році ми підвищили мінімальну заробітну плату на 19% до 8 тис гривень. Ми вважаємо за можливе наступний рік зберегти цей розмір на весь рік», – додав міністр.

Нагадаємо, у Кабміні відповіли, чи чекати навесні-2025 на індексацію пенсій. На нашій інфографіці можна переглянути, як перерахували виплати для працюючих пенсіонерів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: