«Повернись живим» стягнув мільйонні санкції з постачальника у Чехії: деталі

Читать на русском
Фонд стягнув близько 15 мільйонів гривень штрафних санкцій з чеського постачальника автомобілів Pulsar Expo. Усі ці гроші спрямують на посилення ЗСУ.
savelife.in.ua

Фонд допомоги армії «Повернись живим» у рамках двох контрактів стягнув 14,9 млн грн штрафних санкцій з чеського постачальника Pulsar Expo.

Про це повідомила прессслужба фонду.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

Як розповіли у фонді, причиною стало протермінування компанією термінів одразу двох контрактів щодо постачання прохідних автомобілів Torsus. Такий форс-мажор затримав своєчасну реалізацію кількох проєктів фонду у 2022 та 2023 роках.

«Завдяки зусиллям наших юристів та закупівельників, Фонд стягнув близько 15 мільйонів гривень штрафних санкцій з Pulsar Expo. Це був майже річний шлях складних переговорів, обміну документами, позиціями та пошуку компромісного рішення, яке б задовольнило всі сторони. Усі ці кошти спрямуємо на посилення Сил оборони України», – розповів директор фонду Тарас Чмут.

Загалом «Повернися живим» через невиконання умов контрактів стягнув з постачальників вже 21,7 млн ​​грн штрафних санкцій. Зокрема, майже 7 млн ​​грн – з українських виробників зброї, які прострочили постачання гранатометів та мінометів.

Нагадаємо, раніше Австрія створила спецфонд у 500 млн євро для підтримки інвестицій в Україну для підтримки інвестицій в Україну.

Влітку повідомлялося, що частину переданих Україні снарядів у рамках чеської ініціативи вже доставили на фронт. ЗМІ виявили, скільки снарядів може отримати Україна до кінця року в рамках чеської ініціативи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: