Апеляція скасувала зменшення застави фігуранту справи ексголови Держспецзв'язку

Читать на русском
Апеляційна палата підтримала скаргу прокурора САП, в якій він просив скасувати рішення судді про зміну запобіжного заходу.
фото: Держспецзв'язку

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала рішення судді про зменшення застави з 10 млн грн до 5,45 млн грн, визначену колишньому заступнику голови Держспецзв'язку Віктори Жорі. Його підозрюють у причетності до справ екскерівника служби Юрія Щиголя.

Таке рішення 24 вересня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС зменшив заставу Жорі з 10 до 5,45 млн грн. Прокурор САП подав апеляційну скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу прокурора задовольнити. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 30 серпня 2024 року скасувати. Постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволенні клопотання захисника підозрюваного (Жори – ред.) від 23 серпня 2024 року про зміну запобіжного заходу у кримінальному провадженні», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідування справи ексголови Держспецзв'язку Юрія Щиголя та інших фігурантів про заволодіння коштами. За версією слідства, у 2020 році власник групи компаній у змові з керівництвом Держспецзв'язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: