На Полтавщині загасили масштабну лісову пожежу, що тривала майже два тижні

Читать на русском
Рятувальники ліквідували масштабну лісову пожежу в Полтавському районі. Вони майже два тижні без упину боролися з вогняною стихією.
фото: ДСНС

Сьогодні, 28 вересня, рятувальникам вдалося ліквідувати масштабну лісову пожежу в Полтавському районі, яка вирувала майже два тижні.

Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін на сторінці у Facebook.

«Рятувальники ліквідували масштабну лісову пожежу в Полтавському районі. Майже два тижні без упину боролися з вогняною стихією. Полум’я дісталося й до будинків. Мешканців деяких сіл Новосанжарської громади евакуювали, надали необхідну допомогу», - написав начальник ОВА.

Згідно з його словами, сильні пориви вітру й посуха ускладнювали ліквідацію пожежі. До роботи були залучені працівники ДСНС, місцевої пожежної охорони, лісівники, поліцейські та волонтери. У гарячу фазу цілодобово працювали понад 400 людей. На допомогу приїздили рятувальники з Черкаської і Вінницької областей. Були задіяні чотири пожежні потяги і близько 80 одиниць техніки, зокрема й із сільгосппідприємств.

Як відомо, в Полтавському районі тривала масштабна лісова пожежа. 16 вересня огонь охопив близько 680 гектарів Малоперещепинського лісництва.

Нагадаємо, в Україні триває гасіння пожеж у Чернігівській, Київській, Харківській, Донецькій, Рівненській та Сумській областях.

Минулого тижня через природні пожежі в Києві різко погіршилася якість повітря, у ДСНС давали поради киянам.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: