У Iндії через сильні дощі загинули щонайменше чотири людини

Читать на русском
У Iндії через сильні дощі оголосили червоний рівень тривоги. Внаслідок стихійного лиха уже загинули щонайменше 4 людини.
Фото: getty images

У Iндії внаслідок сильних дощів загинули щонайменше четверо людей. Крім того, десятки рейсів і потягів скасовано. У регіоні оголосили червоний рівень тривоги.

Про це повідомляє Independent.

Лише за шість годин у середу в деяких частинах Мумбаю з населенням 21 мільйон людей випало понад 250 мм опадів. За даними метеорологічного департаменту Індії, у вересні випала найвища кількість опадів за один день з 2020 року.

Щонайменше чотири людини загинули в результаті інцидентів, пов'язаних з дощем. У Кальяні у відкритій каналізації втопилася жінка, а двоє робітників загинули від удару блискавки. Ще одна жінка потонула біля водоспаду в Хополі, приблизно за 80 км від Мумбая.

У аеропорту імені Чатрапаті Шіваджі Махараджа в Мумбаї щонайменше 36 рейсів скасовано, що спричинило затримки та перебої для тисяч мандрівників. Авіакомпанії, включаючи SpiceJet, IndiGo і Vistara, заявили, що перенаправляють рейси через несприятливу погоду.

У Мумбаї та сусідніх районах залишився червоний сигнал тривоги, влада просить жителів залишатися вдома та уникати несуттєвих подорожей. Дороги по всьому місту, зокрема в Андгері, Чембурі та Віхролі, були затоплені. Школи та коледжі були закриті як запобіжний захід.

Департамент погоди прогнозує сильніші опади найближчими днями в Мумбаї, а також у сусідніх містах Пуна, Тане та Палгар.

Нагадаємо, щонайменше 40 осіб загинули внаслідок урагану Хелен в США. Шторм уже поширився на 4 штати.

Також станом на 19 вересня у Центральній та Східній Європі внаслідок шторму «Борис» та спричинених ним повеней загинули щонайменше 24 особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: