Росіяни вивозять людей з ТОТ України під виглядом евакуації – ЦНС

Читать на русском
Кремль почав масовано вивозити українців з тимчасово окупованих територіях під виглядом так званої евакуації.
Фото: getty images

Росіяни масовано вивозять українців з тимчасово окупованих територій під виглядом «евакуації».

Про це пише Центр національного спротиву.

Рф платитиме своїм громадянам за переїзд на окуповані території України – ЦНСКремль платитиме мільйони рублів росіянам, які переїдуть на окуповану частину Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей, а також до анексованого Криму.

«Понад 23 тисячі українських громадян російські окупанти утримують у пунктах тимчасового розміщення у різних регіонах рф. З них 6127 – це діти. Здебільшого наші люди були вивезені з України у віддалені регіони під приводом «евакуації», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, шо головна ціль росіян зараз – якомога більше українців асимілювати в російське суспільство, використовувати як дешеву але надійну робочу силу. Також є підтвердження, що кремль планує найближчим часом збільшити кількість таких пунктів тимчасового розміщення з 314-ти до понад 400. Для цього закладено відповідну суму у федеральному бюджеті країни-терориста.

Ще одним жахливими злочином рф на тимчасово окупованих територіях є вивіз українських дітей.

«Один із багатьох прикладів – уповноважена з прав дитини рф марія львова-бєлова разом з окупаційною владою вивезли до Пензи чотирьох вихованців Олешківського будинку-інтернату для дітей з особливостями розвитку, розташованого в Херсонській області», – уточнили в центрі.

У ЦНС нагадують, що міжнародне право забороняє переміщення людей з окупованих територій, незалежно від їхнього віку чи стану здоров’я. Примусове переміщення цивільних без вагомих причин може вважатися воєнним злочином, а в окремих випадках – злочином проти людяності. Усі подібні злочини можна фіксувати та передавати всю інформацію про злочини окупантів і колаборантів.

Нагадааємо, раніше повідомлялось, що Кремль платитиме мільйони рублів росіянам, які переїдуть жити на тимчасово окуповані території України. Зокрема, на частину захоплених Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей і Крим.

Також відомо, що окупаційна влада отримала завдання роздати паспорти росії всім жителям тимчасово окупованих територій України до 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: