На Курщині цивільні допомагають Силам оборони ліквідовувати техніку та склади рф – ЦНС

Читать на русском
Провал російського командування в Курській області та сумнівні успіхи на Донбасі підштовхують росіян до співпраці з Силами оборони України.
sprotyv.mod.gov.ua

Провал російського командування в Курській області та сумнівні успіхи на Донбасі підштовхують росіян до співпраці з Силами оборони України.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Західні експерти назвали сценарії розвитку війни після початку операції ЗСУ у Курській областіОперація у Курській області змінила уявлення про негативний перебіг війни для України, вважають експерти. Але тепер Україна має вирішити, що робити із початковою перемогою.

Все більше цивільних та військових росіян йдуть на співпрацю з Силами Оборони України. Відзначають, що повідомлення про «кадирівців» в Курській області стали масовими, бо тільки так прості мешканці можуть захиститися від цих «захисників». Крім цього, за кожним результативним ударом вглиб тимчасово окупованих територій стоять люди, які надають інформацію про позиції ППО, склади боєприпасів або переміщення російських підрозділів.

У центрі додають, 31 серпня 2024 року з’явилася новина, що на Курському напрямку підрозділи ЗСУ збили рідкісний розвідувально-ударний БПЛА «Оріон». За даними з відкритих джерел, усього таких дронів було вироблено до 30 одиниць, щонайменше 6 було збито. Їхня вартість невідома, але загальні інвестиції в цей проєкт вже склали близько 30 млн доларів. Виробництвом «Оріонів» займається російське акціонерне товариство «Кронштадт», яке розташоване в місті Санкт-Петербург.

«Ми не можемо повідомляти всіх деталей, але деяку частину інформації довкола цього трофея наших Повітряних Сил вже можна оприлюднити. Справа в тому, що до знищення цього «Оріона» доклалися самі росіяни. Точніше – інформатор всередині групи, яка займається обслуговуванням та пілотуванням цих дронів і пов’язаний із «Кронштадтом», – розповідають у ЦНС.

За їхніми даними, росіянин вийшов на контакт із представниками певних підрозділів Сил оборони України і запропонував надати дані щодо БПЛА, системи управління та підготовки персоналу. А головне – як саме окупанти застосовують «Оріони» проти наших військ.

«Отже, маючи повну інформацію, Повітряні Сили ЗСУ змогли влаштувати засідку на цю рідкісну і дороговартісну російську «пташку», – підсумовують у дописі.

Нагадаємо, українські воїни розбили у Курській області підрозділ російських десантників, ліквідувавши живу силу та техніку противника.

Також стало відомо, що після початку операції ЗСУ окупанти стягнули до Курської області росії щонайменше 20 тисяч військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: