Курська операція дала Україні ті результати, на які ми і розраховували – Зеленський

Читать на русском
Курська операція Збройних сил України загалом виправдала очікування військово-політичного керівництва країни, вважає Зеленський.
Фото: Офіс президента України

Курська операція Збройних сил України в цілому виправдала очікування військово-політичного керівництва країни.

Таку думку висловив президент Володимир Зеленський під час зустрічі Ялтинської Європейської стратегії, його слова наводить Інтерфакс-Україна.

Зеленський озвучив втрати росії за місяць операції ЗСУ в Курській областіПрезидент Володимир Зеленский на засіданні Рамштайн назвав втрати російської армії за місяць від початку операції України в Курській області.

Він заявив, що завдяки наступу на Курщині Силам оборони вдалося зупинити ворога на Харківщині та сповільнити його просування на Донеччині.

При цьому якби керівництво країни не зважилося на проведення такої операції, росіяни спробували б створити більше «буферних зон» у прикордонні.

«Всюди від сходу до півночі нашої держави готувалися плани зі створення відповідних буферних зон, а за того чи іншого бойового успіху вони хотіли захоплювати центри цих регіонів. Ось що дала Курська операція, я вважаю, може, хтось очікував інших результатів, але вона дала ті результати, на які, чесно кажучи, ми розраховували», – сказав Зеленський.

Він додав, що для захисту Курщини росіянам довелося зняти частину підрозділів із Харківського, Запорізького та деяких інших напрямів, де готувалися угруповання для окупації територій України.

Нагадаємо, вчора Зеленський підтвердив, що росія почала контрнаступ у Курській області. При цьому, за його словами, все «йде за нашим, українським, планом».

Раніше він говорив, що ЗСУ утримуватимуть територію в Курській області, поки путін не сяде за стіл переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: