Зеленський заявив про успішне випробування української балістичної ракети

Читать на русском
Зеленський повідомив, що нова вітчизняна ракета пройшла успішне випробування. Лише за перше півріччя цього року в Україні виробили у 25 разів більше боєприпасів, ніж за весь 2022 рік.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна створила нову балістичну ракету, яка вже успішно пройшла льотні випробування.

Про це повідомляє Офіс президента.

«Пройшла успішно льотні випробування наша нова балістична ракета. Триває успішне застосування ракет «Нептун», виробляється до 20 артилерійських систем «Богдан» щомісяця», - розповів Зеленський.

Згідно зі словами президента, ЗСУ вже почали застосовувати абсолютно новий клас української зброї - далекобійну ракету-дрон «Паляниця», інші види далекобійних дронів, а також морські дрони.

«Завдяки оборонним індустріям Україні належить стати одним із ключових глобальних донорів безпеки й дуже сильним гравцем на глобальному ринку зброї та оборонних технологій. Кожен, хто буде з нами, хто буде з Україною, я впевнений, виграє», – сказав український лідер.

Крім того, українці можуть створювати 4 млн дронів, і вже понад 1,5 млн законтрактовано. Зеленський повідомив, що лише за перше півріччя цього року в Україні виробили у 25 разів більше боєприпасів для артилерії та мінометів, ніж за весь 2022 рік.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає включення Сил безпілотних систем до структури Сил оборони. Крім того, у документі прописані штатні посади для роботи із дронами.

Також повідомлялося, що в серпні українські військові вперше завдали удару по російських військових за допомогою ракети-дрону «Паляниця». А в середині вересня стало відомо, що бійці ЗСУ отримають нові вітчизняні дрони «Чорна вдова».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: