Завод у США вдвічі збільшив виробництво снарядів для України

Читать на русском
Американський завод боєприпасів у Пенсильванії збільшив виробництво артснарядів для України з 24 тисяч снарядів на місяць до 36 тисяч.
Фото: The New York Times

Заводу боєприпасів у Пенсільванії, який виробляє ключову артилерійську зброю у боротьбі України проти росії, вдалося збільшити виробництво снарядів на 50%. Крім цього, найближчим часом планується введення в експлуатацію додаткових потужностей.

Про це пише Associated Press.

Який обсяг допомоги США надають Україні та ІзраїлюЯкий обсяг допомоги Штати надавали Україні та Ізраїлю з 2014 року – на інфографіці. Підтримка Ізраїлю була приблизно на одному рівні, України – зростала.

Зазначають, що урядові чиновники оголосили про збільшення виробництва цього тижня, демонструючи поточну модернізацію історичної фабрики вартістю 400 мільйонів доларів.

«Армійський боєприпасний завод у Скрентоні ріже та кує 2000-фунтові (907 кілограмів) сталеві снаряди для гаубиць калібру 155 мм, які потім відправляють до Айови, щоб наповнити їх вибухівкою та оснастити запалами. Звідти багато з них потрапляють на бої в Україну, де їх дуже потребують», – йдеться у повідомленні.

Високопосадовець розповів, що завод Скрентон разом із двома іншими заводами з виробництва боєприпасів у сусідньому Вілкс-Барре нещодавно збільшив виробництво з 24 тисяч снарядів на місяць до 36 тисяч. Розробляються три нові виробничі лінії, які дозволять заводу в Скрентоні виробляти ще більше критичних боєприпасів.

«Зараз ми зосереджені на 155. Ми дуже наполегливо працюємо, щоб забезпечити досягнення мети, яку поставив Пентагон», — сказав Річард Хансен, представник командувача сухопутними військами на заводі.

Загалом згідно з урядовими даними, США відправили в Україну понад 3 мільйони артилерійських снарядів калібру 155 мм з моменту вторгнення росії в країну в 2022 році.

Нагадаємо, нещодавно стало вдомо, що адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена передасть Україні близько 125 мільйонів доларів нової військової допомоги.

Також у кінці липня США виділили Україні пакет військової допомоги на 200 млн доларів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: