Ворог обстрілює навіть ті населені пункти Курщини, де немає українських військ – ЗСУ

Читать на русском
Війська рф продовжують обстрілювати прикордонні райони Курської області. Ворог б'є навіть по тих населених пунктахми, в яких немає ЗСУ.
Фото: Getty Images

Російські війська продовжують обстрілювати прикордонні райони Курської області. Ворог б'є навіть по тих населених пунктах, в яких немає військовослужбовців ЗСУ.

Про це заявив речник оперативно-тактичного угруповання Вадим Мисник в ефірі телемарафону.

Росіяни наражають на ризик десятки тисяч своїх громадян на прикордонних з Україною територіяхСкільки людей вивезла росія (за даними МНС рф) з Курської та Бєлгородської областей після приходу ЗСУ та скільки залишилися під обстрілами в зоні бойових дій – на нашій інфографіці.

«Місцеві жителі не розуміють, чому по них б'ють, хоча наших військових навіть поряд немає. Але місцеві страждають, вони змушені кілька годин ховатися по підвалах, а іноді й до доби там проводять», – сказав він.

Мисник додав, що ЗСУ продовжують забезпечувати місцеве населення підконтрольних територій водою, їжею та ліками. Окрім того, українські військові займаються ремонтом систем електрики та водопостачання.

«Цим займаються саме військові. Ми дотримуємось усіх вимог міжнародного гуманітарного права та забезпечуємо місцеве населення всім необхідним», – підсумував спікер.

Нагадаємо, нещодавно у ЗСУ заявляли, що російські війська завдали значних руйнувань цивільній інфраструктурі міста Суджа, а також низки інших населених пунктів Курської області.

А у комендатурі розповіли, що росія відмовляється евакуювати мешканців Курщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: