В Україні цього року зросла кількість ДТП із постраждалими: які траси найнебезпечніші

Читать на русском

Кількість ДТП із постраждалими зросла на 11 відсотків. Найнебезпечнішими дорогами є M-06 Київ – Чоп та М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине.
apostrophe.ua

В Україні в січні-серпні 2024 року сталася 16 тисяч 621 аварія з постраждалими – це на 11% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Внаслідок цих ДТП загинули 1 тисяча 918 осіб, 20 тисяч 682 були травмовані.

Такі дані наводить Опендатабот.

Скільки людей загинули та травмувалися у ДТП на українських дорогах за десять роківВ Україні за десять років сталося майже 249 тисяч ДТП із загиблими та постраждалими. Статистика за роками – на інфографіці.

80% аварій із постраждалими траплялися у населених пунктах (зростання на 13% порівняно з минулим роком), 15% – на дорогах державного значення.

Найбільша кількість ДТП із постраждалими зафіксована у Києві – 1393 аварії.

На другому та третьому місці – Дніпропетровська та Одеська області. На Одещині кількість аварій цього року рекордно зросла — на 40% порівняно з аналогічним періодом минулого року. А кількість загиблих збільшилась на 70%.

Найнебезпечнішою дорогою залишається траса M-06 Київ – Чоп, де за вісім місяців року сталося 292 ДТП із постраждалими. На трасі М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине зареєстровано 291 ДТП.

У топ-3 найбільш аварійних доріг також потрапила траса M-03 Київ — Харків — Довжанський, там сталося 156 ДТП із постраждалими.

Майже половина аварій в Україні трапляється через порушення швидкості руху – 39,9%. Через порушення правил маневрування відбувається 23% ДТП, через порушення правила проїзду перехресть – 9,6%, через порушення правила проїзду пішохідних переходів – 6,8%, через недотримання дистанції – 5,3%, через водіння у нетверезому вигляді – 4%, через перехід пішоходів у невстановленому місці – 2,4%, через виїзд на зустрічну смугу – 1,7%, через порушення правил обгону – 1,4%, за іншими причин – 5,8%.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, скільки людей загинуло та травмувалося в ДТП на українських дорогах за десять років.

Минулого року, за даними поліції, кількість ДТП збільшилася на чверть, а смертність у них зросла на 9%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: