Росіяни можуть готувати удари по українській ядерній інфраструктурі – Енергоатом

Читать на русском
Україна дедалі частіше фіксує випадки прольоту російських безпілотників біля об'єктів ядерної генерації, заявили в Енергоатомі.
Фото: Енергоатом

Україна дедалі частіше фіксує випадки прольоту російських безпілотників біля об'єктів ядерної генерації.

Про це повідомляє Енергоатом у Telegram.

Росія восени планує атакувати три українські АЕС – ЗеленськийЗеленський під час виступу в Радбезі ООН заявив, що цієї осені росія готується атакувати три українські АЕС.

Там розповіли, що нещодавно два ворожі дрони пролетіли поряд із промисловим майданчиком Південноукраїнської АЕС. Відстань прольоту «шахедів» від ядерних об'єктів становила менше 10 км.

В Енергоатомі вважають, що такі дії можуть свідчити про підготовку росії до ударів по українській ядерній інфраструктурі.

«Енергоатом надає інформацію про кожен такий факт відповідним установам для направлення Міністерством закордонних справ України нот до Міжнародного агентства з атомної енергії та інформування вітчизняних і міжнародних організацій», – додали в компанії.

Нагадаємо, у вересні в Енергоатомі заявляли, що всього за кілька тижнів неподалік українських АЕС зафіксовано рух понад 100 ударних БПЛА і крилатих ракет росіян.

Раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що росія планує від'єднати ядерні реактори в Україні від будь-яких систем енергопостачання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: