Японія надішле енергообладнання для восьми областей України

Читать на русском
Генератори від Японії передадуть Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Полтавській, Житомирській та Кіровоградській областям.
фото Укрінформ

Японія у жовтні планує передати Україні генератори, великі трансформатори та інше енергетичне обладнання та габіони для його захисту.

Про це повідомив посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда в інтерв'ю Укрінформу.

На захист енергооб'єктів додатково спрямують майже 90 млн євро – ШмигальКабмін направив додаткові 86 мільйонів євро на захист енергооб'єктів України від атак росіян.

«Плануємо вже в жовтні почати надавати генератори, великі трансформатори та інше енергетичне обладнання», – заявив він.

За словами посла, Україна отримає малі генератори для населених пунктів у восьми областях – Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Полтавській, Житомирській та Кіровоградській, а також державних енергетичних компаній.

Кунінорі Мацуда додав, що Японія готується постачати турбіни для когенерації та газові когенераційні установки, приділяючи особливу увагу Харкову.

«Але якщо надане обладнання буде знищено, то наші зусилля виявляться марними. Тому ми наразі готуємося надати габіони – захисні конструкції для таких генераторів. Ми їх називаємо ґрунтовою бронею. Постачання розпочнеться у жовтні, а завершиться передача до кінця року», – зазначив Мацуда.

Нагадаємо, глава Кабміну Денис Шмигаль сьогодні повідомив, що Кабінет міністрів ухвалив рішення виділити додаткові 86 млн євро на будівництво систем захисту навколо енергетичних об'єктів.

У вересні Данія надала Україні мільйонну допомогу для відновлення енергосектору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: