Фіцо пообіцяв, що Словаччина постачатиме електроенергію до України у разі блекауту

Читать на русском
Словаччина організує аварійне постачання електроенергії в Україну у разі виникнення блекауту, заявив Фіцо.

Словаччина буде готова підтримати енергосистему України взимку. Країна організує аварійне постачання електроенергії у разі виникнення блекауту.

Про це заявив прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, повідомив під час зустрічі зі своїм українським колегою Денисом Шмигалем, його цитує Укрінформ.

Скільки електроенергії імпортує та експортує Україна під час великої війниНа інфографіках – скільки електроенергії Україна купувала та продавала з початку повномасштабної війни.

«Хочемо, аби Україна достойно перезимувала. При блекауті надаватимемо аварійні постачання енергії», – сказав політик.

Він також заявив, що уряд його країни готує новий пакет підтримки, у якому буде допомога і для енергетичної системи України. Окрім того, Словаччина виступає за приєднання України до єдиної енергосистеми ЄС.

«На черговому європейському саміті ми хочемо запропонувати системне рішення. Розуміємо, що основа вашої енергосистеми була знищена, але хочемо мати впевненість, що це буде надолужено. У нас є єдиний енергетичний ринок в ЄС, необхідно, щоби він поширювався і на вас», – наголосив Фіцо.

Нагадаємо, сьогодні Фіцо приїхав до Ужгорода. Як повідомив Денис Шмигаль, буде проведено другу міжурядову консультацію з урядом Словаччини.

Раніше повідомлялося, що Україна веде переговори з партнерами щодо розширення можливостей імпорту електроенергії з 1,7 до 2,2 ГВт.

«Слово і діло» розповідало, яку допомогу обіцяли союзники для відновлення енергетики України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: