В ОП підтвердили перенесення «Рамштайну» та озвучили нові строки проведення зустрічі

Читать на русском
Зустріч Контактної групи з питань оборони України, яка мала відбутися 12 жовтня, дійсно перенесли. Про це заявили в ОП.
Фото: Yasin Akgul

Зустріч Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»), яка мала відбутися 12 жовтня, справді перенесли.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі РБК-Україна.

Україна залишилась у підвішеному стані після візиту Зеленського до США – WPПлан перемоги України, представлений Зеленським у США, не отримав належної підтримки серед американських політиків та військових.

За його словами, нова дата поки що не визначена, але очікується, що зустріч пройде до кінця жовтня.

«Це не скасовує двох речей. Перша – у жовтні буде прийнято важливі рішення. І юридичного, і військово-юридичного, і військово-політичного характеру. З одного боку, а з іншого – «Рамштайн» все одно відбудеться. Швидше за все, у жовтні і відбудеться, просто зміниться дата», - наголосив він.

Водночас, Подоляк не став прогнозувати, чи може Україна отримати дозвіл завдавати далекобійних ударів по цілях у росії.

«Вони (рішення – ред.) тому і називаються сенсаційними, тому що можуть бути озвучені лише на самому «Рамштайні», тому що це буде абсолютно прояв політичного лідерства керівників відповідних держав», – резюмував він.

Нагадаємо, засідання «Рамштайну» на рівні лідерів держав мало відбутися 12 жовтня у Німеччині. Планувалося, що на цій зустрічі президент Зеленський продовжить обговорювати із союзниками «план перемоги».

При цьому стало відомо, що американський лідер Джо Байден переніс поїздку до Німеччини на більш пізній термін через наближення потужного урагану «Мілтон».

В Пентагоні повідомили, що засідання Контактної групи з оборони України можуть перенести і як варіант об'єднати його з засіданням міністрів оборони НАТО 17-18 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: