Президент прокоментував рішення Байдена відкласти поїздку до Німеччини на «Рамштайн»

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський відреагував на перенесення засідання Рамштайну через рішення Джо Байдена скасувати поїздку до Німеччини.
Фото: РБК-Україна

Президент Володимир Зеленський відреагував на перенесення засідання «Рамштайну» через рішення Джо Байдена скасувати поїздку до Німеччини.

Заява прозвучала під час брифінгу на саміті «Україна – Південно-Східна Європа».

В ОП підтвердили перенесення «Рамштайну» та озвучили нові строки проведення зустрічіЗустріч Контактної групи з питань оборони України, яка мала відбутися 12 жовтня, дійсно перенесли. Про це заявили в ОП.

«Причина цілком очевидна – удари стихії по Америці, які потребують максимальної уваги президента Байдена до внутрішньої ситуації», - зазначив Зеленський.

Він підтримав рішення Байдена і сказав, що будь-який інший лідер за аналогічних обставин залишився б у своїй країні.

За словами президента, новий графік зустрічі може бути підготовлений вже найближчим часом.

«Саме на «Рамштайні» краще скоординувати з усіма партнерами реалізацію конкретного змісту Плану перемоги. Насамперед – військові пункти, які посилюють нас на фронті», – додав Зеленський.

Нагадаємо, засідання «Рамштайну» на рівні лідерів держав мало відбутися 12 жовтня у Німеччині. Вчора стало відомо, що американський лідер Джо Байден переніс поїздку до Німеччини на більш пізній термін через наближення потужного урагану «Мілтон».

У Пентагоні повідомили, що засідання Контактної групи з оборони України можуть перенести і як варіант об'єднати його з засіданням міністрів оборони НАТО 17-18 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: