У США оцінили втрати російської армії в Україні

Читать на русском
Втрати росії на війні проти України, за оцінкою американських чиновників, становлять 115 тисяч убитими та 500 тисяч пораненими.
Moskva News Agency

За оцінками США, втрати росії за час повномасштабної війни на даний момент складають близько 615 тисяч осіб – 115 тисяч убитих та 500 тисяч поранених.

Про це The New York Times розповіли офіційні особи.

Війна проти України: оцінки втрат російської арміїНа інфографіці – оцінки втрат російської армії в Україні від Генштабу, журналістів та західних розвідок.

Втрати України точно невідомі, але в США припускають, що вони можуть становити 57,5 тисяч військових убитими і 250 тисяч пораненими.

Американські чиновники зазначають, що вересень став найкривавішим місяцем війни для російської армії в Україні. Наступ на сході коштував дуже дорого, але скільки саме військових втратила росія за місяць, у США не уточнили.

Американські та британські військові аналітики оцінюють російські втрати в середньому більш ніж у 1200 осіб на день – це перевищує попередній найвищий показник, який був у травні.

При цьому росія набирає від 25 тисяч до 30 тисяч нових солдатів на місяць – приблизно стільки ж, скільки залишають поле бою, заявили американські чиновники.

Нагадаємо, раніше видання The Wall Street Journal з посиланням на дані західної розвідки писало, що росія могла втратити 200 тисяч військових убитими та приблизно 400 тисяч пораненими.

Втрати України оцінили у 80 тисяч людей убитими та ще 400 тисяч пораненими. Президент Володимир Зеленський заявив, що підрахунки видання є помилковими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: