НАТО вперше за понад 25 років перегляне відносини з росією – Politico

Читать на русском
НАТО розпочало обговорення нової стратегії щодо відносин з рф, яку планують розглянути на зустрічі міністрів оборони наступного тижня.
Фото: getty images

НАТО перегляне свою політику щодо відносин із росією у зв'язку зі зростаючою загрозою з боку Кремля. Міністри оборони країн Альянсу планують обговорити цю тему на зустрічі наступного тижня.

Про це пише Politico з посиланням на високопосадовців США.

Загроза війни між росією та НАТО: коли в Європі прогнозують початок конфліктуУ Європі всерйоз заговорили про ймовірність прямого конфлікту між росією та НАТО. Прогнози початку війни – на інфографіці.

Зазначають, що у НАТО розпочнуть роботу над новою стратегією, спрямованою на адаптацію до поточних умов, зокрема після вторгнення росії в Україну у 2022 році. Це стане частиною підготовки до червневого саміту НАТО у 2025 році.

Офіційні представники зазначили, що ключовим питанням буде майбутнє «Основного акту» НАТО-Росія, який був підписаний ще у 1997 році, та Ради НАТО-Росія, діяльність якої припинилась після вторгнення рф в Україну.

Деякі члени НАТО вважають, що Альянс має розробити новий підхід, оскільки нинішні відносини з Москвою відрізняються від тих, що були передбачені документами минулої епохи. Засідання міністрів оборони також торкнеться розбіжностей серед членів Альянсу, зокрема щодо позицій Угорщини та Словаччини, які зберігають контакти з Кремлем.

Нагадаємо, у понеділок, 14 жовтня, стартують щорічні ядерні навчання НАТО Steadfast Noon. Військові імітуватимуть місії, під час яких літаки нібито несуть ядерні боєголовки.

А у четвер, 3 жовтня, новопризначений генеральний секретар НАТО Марк Рютте прибув Києва з офіційним візитом. Політик провів переговори із президентом Володимиром Зеленським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: