Зеленський зустрівся з президентом Німеччини Штайнмаєром

Читать на русском
Президент Зеленський зустрівся з німецьким колегою Франком-Вальтером Штайнмаєром. Лідери обговорили безпекову ситуацію в Україні.
Фото: www.president.gov.ua

Під час візиту до Берліна президент України Володимир Зеленський провів зустріч із федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Про це йдеться на сайті президента.

Зеленський озвучив бажані терміни завершення війни з рфУкраїна хотіла б завершити війну з росією не пізніше 2025 року і більше ніколи не стикатися з подібною агресією.

Під час зустрічі Зеленський висловив подяку Німеччині за її лідерство в Європі щодо підтримки України, особливо в оборонній сфері, підкресливши важливість збереження цієї допомоги й наступного року.

Основною темою обговорень була безпекова ситуація в Україні, зокрема у зв'язку з російськими ударами по енергетичній інфраструктурі та активними бойовими діями. Сторони також торкнулися розвитку партнерських відносин з прифронтовими регіонами та узгодили продовження підтримки таких проєктів.

Штайнмаєр, зі свого боку, відзначив успіх відбудови Чернігівщини, яку патронує Німеччина, і запевнив у непохитній підтримці України та солідарності німецького народу.

Нагадаємо, сьогодні, 11 жовтня, президент Зеленський також зустрівся у Ватикані з Папою Римським Франциском. Одним із головних питань на зустрічі з Папою Римським було повернення українців із російського полону.

Також Зеленський підбив підсумки своїх поїздок до Британії, Франції, Італії та Німеччини. За його словами, тепер робота з європейськими партнерами придовжиться на рівні команд, «щоб максимально наповнити кожен запланований крок».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: