Суд обрав запобіжний захід військовому Гнезділову, який публічно заявив про СЗЧ

Читать на русском
Суд обрав запобіжний захід військовому з 56-ї ОМПБр Сергію Гнезділову, який публічно заявив про самовільне залишення військової частини.
Фото: RFE/RL

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід військовослужбовцю 56-й ОМПБр Сергію Гнезділову, який у вересні публічно заявив про самовільне залишення військової частини.

Про це повідомляє Суспільне.

Демобілізація в Україні: як змінювалися плани владиНаближаються треті роковини повномасштабного вторгнення росії, і питання про демобілізацію військових стає все більш гострим. Як змінювалися плани та обіцянки влади – на інфографіці.

Згідно з рішенням суду, Гнезділов перебуватиме під вартою протягом 60 днів. Саме про такий запобіжний захід просила сторона обвинувачення.

Перед початком засідання військовий заявив, що усвідомлював свої дії. При цьому він наголосив, що не зможе продовжувати службу, допоки не будуть прописані чіткі терміни демобілізації.

«Захист держави – обов'язок кожного громадянина, але без чітких термінів служби це перетворюється на кріпосне право і кастовізацію суспільства, коли є цивільне суспільство і є каста військових, які є військовими довічно», – сказав Гнезділов.

Він також повідомив, що голодуватиме, якщо влада не розробить і не прийме законодавство про демобілізацію.

Нагадаємо, що Гнезділов – військовий та громадський активіст, який став до лав ЗСУ ще у 2019 році. 21 вересня він у соцмережах повідомив, що самовільно залишив частину, щоб привернути увагу до необхідності встановити термін служби для мобілізованих.

Вчора, 9 жовтня, правоохоронці повідомили про затримання Гнезділова. А сьогодні військовослужбовцю оголосили про підозру в дезертирстві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: