Україна передасть Ватикану список журналістів, які перебувають у полоні рф – Зеленський

Читать на русском
Україна сподівається на сприяння Ватикану у питанні повернення з російського полону всіх громадян, у тому числі й журналістів.
Фото: РБК-Україна

Україна сподівається на сприяння Ватикану у питанні повернення з російського полону всіх громадян, у тому числі й журналістів.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.

У російському полоні загинула українська журналістка Вікторія РощинаУкраїнська журналістка Вікторія Рощина, яку викрали російські військові на тимчасово окупованій території, загинула в полоні.

Він наголосив, що це питання обговорювалося під час сьогоднішньої зустрічі з Папою Римським Франциском.

«Ми домовилися, що Україна передасть список журналістів, які зараз у полоні в росії. Ми обговорили детально повернення цивільних, повернення депортованих дітей. І ми сподіваємося на підтримку», – сказав глава держави.

Зеленський також відреагував на смерть у російському полоні журналістки Вікторії Рощиної.

«Мої співчуття рідним. Але вона була у списках на обмін. Дуже важко вести цю роботу – підштовхувати обміни, і саме тому потребуємо спеціальної допомоги, зокрема зусиль Ватикану», – резюмував президент.

Нагадаємо, Вікторія Рощина зникла у серпні 2023 року під час поїздки на окуповані росією території. У квітні 2024 року росія вперше підтвердила, що незаконно утримує її. Вчора стало відомо, що Рощина померла в полоні, інших подробиць про причини смерті поки що немає.

У прокуратурі повідомили, що справу стосовно журналістки Вікторії Рощиною розслідуватимуть за кількома статтями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: