Війська рф намагалися відбити Курську область, але ЗСУ тримають рубежі – Зеленський

Читать на русском
Президент Зеленський повідомив, що російські війська неодноразово намагалися відтиснути українські позиції на Курщині, але ЗСУ успішно утримують рубежі.
Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський прокоментував операцію Збройних сил України в Курській області рф. Він зазначив, що російські війська намагалися відтиснути українські позиції, проте ЗСУ успішно утримують визначені рубежі.

Про це йшлося у вечірньому зверненні президента.

Курщина входить у план перемоги України – ЗеленськийВолодимир Зеленський пояснив, чому Україна проводить операцію на Курщині, незважаючи на складну ситуацію на Донбасі.

Зеленський повернувся до Києва після нещодавніх поїздок до країн Європи. Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський прозвітував перед президентом про ситуацію на всіх напрямках фронту.

Зазначається, що військові рф намагалися неодноразово відтиснути наші позиції на Курщині, але ЗСУ тримають визначені рубежі.

Президент також прокоментував ситуацію на інших напрямках.

«Покровський напрямок – молодці. Кожен солдат, кожен сержант, кожен офіцер, який забезпечує захист наших позицій. Загалом Донеччина і Запорізький напрямок – це дуже складні умови, це жорсткі дії ворога. Але стійкість наших підрозділів має вирішальне значення. Саме від нашої стійкості все залежить», – зазначив Зеленський.

Наостанок глава держави додав, що протягом цього тижня Україна отримала нові домовленості щодо озброєння, які стосуються не лише поставок, але й налагодження виробництва.

Нагадаємо, нещодавно Зеленський коментував операцію ЗСУ на Курщині, яка триває уже два місяці . Тоді він зазначив, що це дуже важливий етап війни. За його словами, росіяни відчули, що таке війна у їхній країні, але потрібно тиснути на росію ще більше.

Також на думку США, Україна зможе утримувати територію в Курській області рф ще щонайменше кілька місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: