Окупанти стратили групу українських військовополонених на Курщині – DeepState

Читать на русском
Російські окупанти розстріляли дев'ятьох українських військових, які хотіли здатися в полон у Курській області.
Фото: росЗМІ

Російські окупанти розстріляли дев'ятьох українських військових, які хотіли здатися в полон у Курській області.

Про це повідомив аналітичний сервіс DeepState у Telegram.

Воєнні злочини росіян: скільки страт українських військових зафіксували в ООННа інфографіці – скільки страт українських військовополонених окупантами задокументували в ООН.

Там розповіли, що трагедія сталася у четвер, 10 жовтня, у районі населеного пункту Зелений Шлях.

Деталі уточнюються, але зараз відомо, що воїни ЗСУ виходили на позиції з думками, що вони знаходяться у відносному тилу. Вони вступили у бій із ворогом, але через невелику кількість боєприпасів були змушені здатися.

«Загалом, ситуація на Курщині не така радісна. Сили Оборони проводять стабілізаційні заходи, але відновити втрачене вкрай важко», – заявили в DeepState, закликавши українських військових «серйозніше ставитись до можливості прориву ворога».

На трагедію вже відреагував омбудсмен Дмитро Лубінець. Він повідомив, що направив листи до ООН та МКЧХ щодо ймовірного злочину росіян.

«Ці дії не мають залишитися безкарними, і ворог повинен понести всю відповідальність. Росія – це країна-терорист, яка порушує всі правила та звичаї війни. Міжнародна спільнота не повинна закривати очі на такі злочини», – наголосив Лубинець.

Нагадаємо, нещодавно у Покровському районі Донецької області стався наймасовіший відомий випадок страти українських військових: росіяни розстріляли одразу 16 бійців, які здалися в полон. Правоохоронці попередньо встановили особи вбитих.

Раніше прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан заявив, що МКС має мандат, щоб розслідувати позасудові страти українських військовополонених росіянами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: