Німецькі солдати брали участь у змаганнях з військовими рф, Міноборони країни проводить перевірку

Читать на русском

Військовослужбовці Німеччини всупереч санкціям брали участь у змаганнях, на яких також були присутні представники армії рф.
Фото: Bild

Військовослужбовці Німеччини всупереч санкціям брали участь у змаганнях, на яких також були присутні представники армії росії.

Про це повідомляє Bild.

За даними журналістів, у лютому 2024 року солдати Бундесверу та російські військові брали участь у турнірі зі стрільби з лука у Бангладеш. ЗМІ отримали спільне фото всіх учасників змагань, де видно як російських солдатів, так і німецьку делегацію на чолі з підполковником Крістіаном Люцкендорфом.

Крім того, німецькі та російські військовослужбовці були помічені ще на двох спортивних заходах: у Танзанії у травні та у Сербії у червні.

Усі вищезгадані змагання проходили під егідою Міжнародної ради військового спорту (CISM), яка відмовилася виключати росію зі свого складу після повномасштабної агресії проти України.

Зазначається, що Міноборони Німеччини було в курсі того, що їхні військові брали участь у таких заходах. Там заявили, що вже провели розмову з відповідальними особами та винесли попередження німецьким військовим.

«Ми вже відреагували на описану подію: з літа ми проводимо перевірку, чи беруть участь російські та білоруські солдати у заходах, і якщо так, то участь у них принципово скасовується», — заявили у відомстві.

Нагадаємо, напередодні ЗМІ повідомили, що Німеччина може припинити постачання важкої техніки для ЗСУ.

Також повідомлялося, що канцлер Німеччини Олаф Шольц не дозволить Україні використовувати німецьку далекобійну зброю для ударів по цілях на території росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: