ВАКС заочно судитиме нардепа-втікача Одарченка

Читать на русском
Відповідне рішення дозволить Антикорупційному суду продовжити розгляд справи за відсутності нардепа-втікача.
Фото: УНІАН

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) дозволив спеціальний судовий розгляд щодо нардепа-втікача Андрія Одарченка.

Про це повідомляє Центр протидії корупції у Telegram.

Зазначається, що відповідне рішення дозволить продовжити розгляд справи за відсутності нардепа-втікача.

Суддя ВАКС Віктор Ногачевський задовольнив клопотання прокурора САП про здійснення спеціального судового провадження.

«Захисники Одарченка просили зупинити провадження до виконання ухвали про розшук. Захист зазначив, що прокуратура з моменту винесення ухвали про розшук не вчинила жодних дій щодо зʼясування причин неявки чи повідомлення про наявність судових засідань. Захисник заявив, що йому не вистачало свідчень депутата, відсутність яких, нібито, вигідна обвинуваченню», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, САП обвинувачує нардепа Одарченка в спробі підкупу вже колишнього голови Держагентства відновлення Мустафи Найєма. За версією обвинувачення, нардеп висловив Найєму пропозицію надати йому неправомірну вигоду за забезпечення ухвалення Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування.

Нагадаємо, прокурорка Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявила, що, за оперативною інформацією, нардеп Андрій Одарченко втік за кордон. Через що його оголосили в національний та міжнародний розшук. Пізніше з'ясувалося, що нардеп незаконно перетнув кордон в районі населеного пункту Красноїльськ Чернівецької області і попросив в Румунії притулок.

Також ВАКС заочно заарештував нардепа Одарченка, а його заставу конфіскував.

Згодом нардепів Артема Дмитрука і Андрія Одарченка, які виїхали з України, виключили з профільних комітетів Верховної ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: