Глава МЗС закликав союзників «вжити реальних дій» щодо російського тіньового флоту

Читать на русском
Міністр закордонних справ Сибіга відреагував на інформацію про збільшення місткості російського тіньового флоту танкерів майже на 70%.
Фото: РБК-Україна

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга відреагував на інформацію про збільшення місткості російського тіньового флоту танкерів майже на 70%.

Заява була опублікована в його X-акаунті.

«Тіньовий флот» рф може спровокувати масштабну екологічну катастрофу – FTЗа даними міжнародних організацій, цей флот в основному складається з застарілих та небезпечних танкерів, які мають проблеми зі страхуванням.

«Росія становить екзистенційну загрозу для Європи, але продовжує заробляти мільярди на експорті енергоносіїв до Європи через європейські води. Потім використовує гроші для фінансування агресії проти України та євроатлантичної безпеки», – написав Сібіга.

Міністр додав, що тіньовий флот країни-агресора складається зі старих та погано застрахованих нафтових танкерів, що створює неминучу загрозу екологічної катастрофи.

Враховуючи це, Сибіга закликав союзників «вжити реальних дій», щоб заблокувати тіньовий флот і таким чином «скоротити військовий бюджет росії, врятувати життя та навколишнє середовище».

Нагадаємо, згідно з дослідженням Київської школи економіки, обсяг російської нафти, що транспортується старими і незастрахованими танкерами, збільшився з 2,4 млн барелів на день у червні 2023 року до 4,1 млн у червні 2024 року.

Раніше ми писали, що російський уряд очікує протягом наступних трьох років зниження доходів бюджету від продажу нафти та газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: