Скільки людей живуть у бідності або у тотальних злиднях – звіт Світового банку

Читать на русском
Сьогодні майже 700 мільйонів людей живуть у крайній бідності — менше ніж на 2,15 долари на день.
pexels

У світі на сьогоднішній день 8,5% населення живе у тотальних злиднях. У бідності живе трохи менше половини всього населення.

Про це йдеться у звіті Світового банку за 2024 рік.

Як змінювався рівень бідності в УкраїніДо повномасштабної війни рівень бідності в Україні, за оцінкою Світового банку, становив 5,5 відсотків. За підсумками 2022 року він перевищив 24 відсотки і може ще зрости.

«Сьогодні майже 700 мільйонів людей (8,5 відсотка населення світу) живуть у крайній бідності — менше ніж на 2,15 долари на день. Прогрес зупинився на тлі повільного зросту на роботі, невдач через COVID-19 і збільшену нестабільність», - йдеться у звіті.

При цьому наголошується, що рівень бідності в країнах з низьким рівнем доходу зараз вищий, ніж був до пандемії.

Близько 3,5 млрд осіб (44 відсотки населення світу) залишаються бідними за стандартом, який більш актуальний для країн з доходом вищим за середній (6,85 доларів на день).

Дві третини населення світу, що живе в крайніх злиднях, проживають у країнах Африки на південь від Сахари, а якщо включити всі нестабільні та з конфліктами країни, то ця цифра збільшиться до трьох чвертей.

За прогнозами Світового банку, у 2030 року 622 мільйони осіб (7,3 відсотка населення світу) житимуть у крайній бідності.

«Це означає, що, за прогнозами, близько 69 мільйонів людей зможуть вибратися зі злиднів в період з 2024 по 2030 рік порівняно з приблизно 150 мільйонами, яким це вдалося в період з 2013 по 2019 рік», – зазначили у звіті.

Крім того, допускають аналітики, 3,4 мільярда осіб (майже 40 відсотків населення світу), ймовірно, житимуть менше ніж на 6,85 доларів на день.

Нагадаємо, за даними Світового Банку, майже 30% населення України живе за межею бідності. На нашій інфографіці можна побачити, як змінювався рівень бідності в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: