Споживання електроенергії почало зростати – Укренерго

Читать на русском
Споживання електрики зростає на тлі похолодання, дефіцит потужності спостерігається у деякі години.
Фото: energyx.com.ua

Енергосистема України залишається збалансованою, але споживання зростає через зниження температури.

Про це повідомили в Укренерго у вівторок, 15 жовтня.

Готуємося до зимових відключень світла: як змінювалася вартість популярних зарядних станційЯк змінювалися ціни на зарядні станції EcoFlow River 2, River 2 Max, River Pro, Delta 2, Delta Pro – на інфографіці.

За даними енергетиків, споживання зростає. Сьогодні вранці його рівень був на 3% вищим, ніж у цей же час в понеділок. Причиною такої динаміки називають зниження температури повітря на всій території України.

«Енергосистема залишається збалансованою. Однак постійні ворожі атаки призводять до пошкоджень, що ускладнюють її роботу. Закликаємо продовжувати економно використовувати електроенергію, особливо у вечірній період навантаження з 17:00 до 22:00», – сказано в повідомленні.

В часи максимального споживання в енергосистемі зберігається дефіцит потужності. Тому користуватися потужними електроприладами краще у період ефективної роботи сонячних електростанцій – з 10:00 до 16:00, додали в компанії.

Нагадаємо, Словаччина буде готова підтримати енергосистему України у зимовий час. Країна організує аварійне постачання електроенергії у разі виникнення блекауту.

«Слово і діло» розповідало, яку допомогу обіцяли союзники для відновлення енергетики після ударів рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: